EDITORS

Jacob Ditlev

Jacob Ditlev er en alsidig klipper, som bevæger sig ubesværet fra dokumentar over korte formater til fiktion. Han har indtil nu 3 spillefilm som A-klipper i bagagen, og har høstet priser og anerkendelse for sit arbejde, både nationalt og internationalt.

Jacob er uddannet cand. mag. fra Film- og Medievidenskab i København i 2005, hvor han ofte var at finde på klippegangen. Under de sidste år af uddannelsen blev han en del af den københavnske undergrundsfilmverden, hvor han bl.a. producerede independentspillefilmen ’Pistoleros’. Samtidig lavede han sine egne kortfilm, som han også selv klippede, og tog i 2006 også en 1-årig uddannelse som instruktør på Kort- og Dokumentarfilmskolen. I 2006 blev han ansat på Fridthjof Film som klipper/producer og her blev hans evner som klipper yderligere udviklet. Undervejs i ansættelsen var Jacob 2006-2008 fast tilknyttet reklamebureaet Wibroe, Duckert & Partners som intern klipper. I 2010 klippede han den prisvindende dokumentarfilm ’Skynd dig hjem’ og herefter tog klipperiet for alvor fart. I 2012 klippede Jacob sin første spillefilm ’Over kanten’, og siden har han arbejdet freelance som klipper og klippet både fiktion og TV, f.eks DR's ungdomsserie "Baseboys" og programmer til Ramasjang, På Tur med Far.

Jacob har talent for strukturen, det rørende og det humoristiske i enhver historie. Og har sans for detaljen, både i forhold til scenisk rytme, musik og billeder.

Jacob klipper både i Avid og Premiere Pro. 

CV_jacob_D_klipper_apr_2018.doc