EDITORS

Leif Axel Kjeldsen

Leif er blandt de mest erfarne filmklippere i Danmark. Det er gennem årene blevet til over 65 titler, halvdelen er spillefilm.

I de sidste 5 år har Leif mest arbejdet i Norge. Her har han haft et meget stærkt samarbejde med den norske instruktør Arne Lindtner Næss, som han klippet 7 succesfulde "Karsten og Petra" spillefilm for (som i gennemsnit solgte over 300.000 billetter).
Leif har desuden klippet 20 afsnit af samme TV-serie (NRK`s mest sete i 2015). Den seneste, "Karsten og Petra på skattejagt", har premiere til september 2018.

I samme periode har Leif klippet tre "Gråtass" spillefilm for instruktøren Peder Hamdahl Næss og to "Familien Jul" spillefilm for Carsten Rudolf, produceret af Thomas Lydholm.

I løbet af 2017 har Leif ligeledes fået tid til at klippe dokumentaren "Livets Pris" instrueret af den svenske instruktør Åsa Faringer.

Af andre instruktører som Leif igennem sin karriere har klippet med, kan nævnes: Erik Clausen, Søren Kragh Jacobsen, Åke Sandgren, Lone Sherfig, Eddie Thomas Petersen, Anders Rønnow Klarlund, Alexander Eik og Ulf Hultberg.

Af TV-serier, som Leif har klippet kan nævnes afsnit af "Ørnen" og "Livvagterne", "Mænd som hader kvinder" og "Den Som Dræber' og de lidt ældre store seersucceser "Strisser på Samsø" og "Rejseholdet".

Leifs mangeårige erfaring gør ham til et super trumfkort, både som klipper, men også som konsulent/sparringspartner for f.eks. mindre erfarne klippere. Leif har i den grad blik for fortællingen, og kan lynhurtigt spotte filmens stærke/svage punkter, hvilket gør ham til en eminent samarbejdspartner.

Leif klipper på Avid.

Se mere på : http://www.imdb.com/name/nm0458005 /